Hoe wij het stigma op recruitment doorbreken

Recruitment heeft best wel een negatief imago. Denk jij nu bijvoorbeeld ook aan gladde verkopers in maatpakken, die alleen maar poen willen binnenharken? Het lijkt inderdaad vaak meer op een cowboypraktijk dan een serieuze vorm van werk. Toch is niet elke recruitmentorganisatie zo! Onze Business Consultants zijn juist heel betrokken en persoonlijk in hun aanpak. We doorbreken het stigma dat op recruitment ligt door dicht bij onszelf te blijven. In deze blog lees je hoe we dat doen!

Anouk Alberdingk Thijm
12 april 2023

“Recruiters zijn alleen geïnteresseerd in snelle verkoop en doen niks met de echte behoeften van kandidaten en bedrijven”  

We behandelen mensen niet als nummertjes. Waarom zouden we ook; we hebben echte behoeften en ambities in handen, waar we respectvol mee omgaan en het beste mee voorhebben. You can bet your Rolex on that! Zit een kandidaat bij ons in het proces, dan gaan we voor een vertrouwelijke samenwerking. Als persoonlijke sparringpartner luisteren we aandachtig en maken samen mooie stappen, met het werkgeluk van de kandidaat als doel. Bovendien zijn wij pas succesvol als zij dat ook zijn.  

“Recruitment is hele dagen scrollen op LinkedIn”  

Natuurlijk moeten we wel veel tijd op LinkedIn doorbrengen, dit is nou eenmaal hét platform waarop talent zich verzamelt. Maar hé, we doen veel meer dan dat. Naast werving en selectie vullen we onze dagen ook met projectmanagement en new business/accountmanagement. Dat houdt in dat we ook verantwoordelijk zijn voor het uitbreiden van het klantenportfolio, het schakelen met meerdere afdelingen op de vloer én het op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de markt. 

“Recruiters zijn gladde types die elke dag in pak naar kantoor gaan. Bovendien heerst er een nare cultuur, omdat iedereen haantje de voorste wil zijn”  

Solliciteer je niet op een salesbaan omdat zo'n cultuur je afschrikt? Snappen we. Maar gelukkig kan het ook anders, want bij ons gaat het er absoluut niet zo aan toe. Sterker nog, we zijn oprecht blij voor een ander als successen behaald zijn en vieren deze samen. We moedigen elkaar aan om stappen te zetten en doen niet aan ellenbogenwerk. Daarnaast dragen we gewoon spijkerbroeken en is er geen ruimte voor dikdoenerij binnen onze kantoormuren – gewoon hard werken en daarna nog harder plezier maken!

“Voor recruiters draait het allemaal om omzet draaien en geld” 

Kijk, het ‘Wolf of Wallstreet’-imago komt ergens vandaan. Recruiters verdienen nou eenmaal veel geld en voor veel van hen is dit het belangrijkste uitgangspunt. Daar zit het probleem; hoewel geld verdienen ook belangrijk en leuk is, moet de kandidaat altijd prioriteit hebben.   Daarom bouwen onze Business Consultants persoonlijke banden op met de mensen in hun processen, door goed te luisteren en te begrijpen wat zij zoeken en wat hun behoeftes zijn. Integer handelen en transparant communiceren maakt de samenwerking tenslotte fijner en de uitkomst beter! 

Wil je verder lezen over wat recruitment echt inhoudt en hoe de rol als Business Consultant eruitziet bij Cooder? Download dan hier ons gratis whitepaper!