5 tips om een recruitment samenwerking succesvol te laten verlopen

Werkgevers, deze is voor jullie. Zoals sommigen van jullie weten en/of hebben ondervonden, vinden we gezonde langetermijnsamenwerkingen met onze klanten belangrijk. Om deze goed te houden, werken we altijd vanuit dezelfde mindset: transparantie en eerlijkheid. Maar er zijn meerdere dingen om rekening mee te houden binnen zo'n samenwerking. Daarom hebben we onze Business Consultant Dylan om zijn tips gevraagd hierbij. Lees het hier!

Anouk Alberdingk Thijm
14 februari 2023
Ga direct naar

Hey Dylan, wat zijn jouw tips voor de ideale samenwerking?

Dylan's tips!


 • Tip 1: Probeer je aan je afspraken te houden
  Dylan: “Op voorhand van een samenwerking worden er afspraken gemaakt over de werkwijze tussen ons en de andere partij. Het is heel belangrijk om deze afspraken na te komen. Hebben we bijvoorbeeld afgesproken om op maandag om 15.00 uur te bellen, dan bel ik je om 14.59 die dag. Want ik vind: afspraken zijn beloftes.” 

 • Tip 2: Open en transparant 
  “Dit is niet voor niets één van onze USP’s (Unique Selling Points), want eerlijkheid duurt het langst. Voor een gezonde samenwerking is het belangrijk dat alles met betrekking tot een proces besproken wordt. Dit geldt zowel voor werkgevers als voor ons Consultants, óók als dit misschien ten nadele kan zijn voor een plaatsing. Dit zorgt voor wederzijds vertrouwen. Ik wil dat werkgevers kunnen vertrouwen in mijn eerlijkheid en werkwijze, maar ik wil hen ook kunnen vertrouwen op de input die ze mij geven. Dit geeft meer vrijheid om op mijn best te presteren en te slagen in wat de klant wenst.”

 • Tip 3: Tijd is alles!
  “Snel schakelen is een heel belangrijk punt in een samenwerking; het stikt van de recruiters. Kandidaten worden dagelijks benaderd door de beste bedrijven en meest interessante functies. Als het sollicitatie proces (te) lang duurt, verdwijnt langzamerhand de interesse voor het bedrijf en kan dit ook onprofessioneel overkomen. Daarom heb ik het liefst dat werkgevers snel schakelen met mij, zodat ik ergens weer snel op kan terugkomen bij de kandidaat.”

 • Tip 4: Goede communicatie
  “Zelf probeer ik altijd zo duidelijk en helder mogelijk in contact te staan met mijn klanten, omdat ik dat dan ook terugkrijg en je processen zo sneller en efficiënter verlopen. Ook ben je op die manier van alles op de hoogte, zoals behoeften en wensen van de klant.”

 • Tip 5: Heldere doelen opstellen
  “Tenslotte is het belangrijk om samen duidelijke doelen op te stellen, waar je ook samen aan werkt.  Zo is het duidelijk waar eenieder naartoe werkt en kan er onderling eventueel worden ondersteund!”

Dit waren volgens Dylan de belangrijkste pijlers voor een succesvolle langetermijnsamenwerking. Ben je het nou met hem eens en zijn dit ook dingen die jij belangrijk vindt in een samenwerking met een externe partij? We staan voor je klaar om samen geschikt personeel te vinden. Klik hier om contact op te nemen!