De voordelen van thuiswerken en welke toffe IT-bedrijven dit bieden

Thuiswerken is iets waar veel mensen wereldwijd mee te maken hebben. Die ouderwetse 9-tot-5 mentaliteit? Die is echt passé. Steeds meer mensen zien in hoe fijn thuiswerken kan zijn. Laten we eens kijken naar waarom thuiswerken zo top is!

Anouk Alberdingk Thijm
8 mei 2024

1. Flexibiliteit in werkuren

Een van de beste dingen van thuiswerken is de flexibiliteit in je werkuren. Geen vast schema meer! Thuiswerkers kunnen hun werktijd aanpassen aan wat hen het beste uitkomt. Vroeg in de ochtend beginnen, 's middags even pauzeren voor persoonlijke dingen, of 's avonds nog wat extra uren maken, het kan allemaal. Thuiswerken geeft je de vrijheid om een goede balans te vinden tussen werk en je privéleven. 

2. Toegenomen productiviteit

Het is eigenlijk best verrassend, maar thuiswerken zorgt vaak voor meer productiviteit. Zonder alle afleidingen van kantoor, zoals luide collega's of constante onderbrekingen, kunnen mensen thuis veel beter hun werk doen. En weet je wat nog meer? Geen gedoe meer met die vervelende pendeltijd. Geen files of vertraagde treinen. Dat betekent dat mensen frisser en meer gefocust aan hun taken kunnen beginnen.  

3. Kostenbesparingen

Thuiswerken kan ook flinke kostenbesparingen opleveren voor zowel werknemers als werkgevers. Werknemers hoeven geen geld uit te geven aan reizen, lunches en formele kleding voor op kantoor. En werkgevers? Die zien ook hun kosten omlaaggaan, omdat er minder behoefte is aan kantoorruimte en andere kosten die daarmee samenhangen. 

4. Verbeterde werk-privébalans

Een van de beste dingen aan thuiswerken is dat het je werk-privébalans verbetert. Je kunt je werkuren aanpassen en hoeft niet meer kostbare tijd te verspillen aan pendelen. Zo houd je meer tijd over voor jezelf, je gezin en je hobby's. Dat maakt je over het algemeen gewoon een stuk gezelliger en meer tevreden met je leven! 

5. Verminderde stress en verbeterd welzijn

Tot slot, thuiswerken kan zorgen voor minder stress en een beter gevoel van welzijn. Door die dagelijkse pendelstress weg te nemen en in een comfortabele en vertrouwde omgeving te werken, voelen werknemers zich over het algemeen veel beter. Thuiswerken geeft je ook de vrijheid om tijd te maken voor lichaamsbeweging, gezonde maaltijden en ontspanning. Dat draagt allemaal bij aan een gezondere levensstijl. 

Welke toffe IT-bedrijven bieden thuiswerken?

RBI Solutions – Business Intelligence Consultant 

RBI Solutions is meer dan een bedrijf dat zich richt op Business Intelligence oplossingen. Je vindt er een team van communicatief sterke consultants met analytisch vermogen en één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland (een FD Gazelle). Zij zijn een kei in het vinden van verbanden en het zoeken naar oplossingen voor problemen. 

Meer weten over RBI, zoals hun bedrijfscultuur en de rol Business Intelligence Consultant? Bekijk de vacature hier!  

Net-IT - .NET Developer 

Bij Net-IT ben je geen nummertje, maar écht van waarde. Hier wordt gefocust op jouw sterke punten, waar projecten aan worden gematcht. Zo ben je altijd bezig met werkzaamheden waar je gelukkig van wordt en energie uit haalt.  

Samen met je collega's en jouw expertise behaal je hier samen het hoofddoel: het leveren van de hoogste kwaliteit aan klanten.  

Meer weten over Net-IT, zoals de verschillende projecten waaraan ze werken, de mensen die er werkzaam zijn en natuurlijk de rol als .NET Developer? Bekijk de vacature hier! 

Inetum-Realdolmen – Cloud & Security Engineer 

Inetum-Realdolmen is onderdeel van de internationale Inetum Group. Ze helpen meer dan 800 klanten hun weg te vinden in de digitalisering, met ongeveer 1,950 specialisten in dienst in België en 27,000 collega's wereldwijd. 

Hun ambitie is om dé vertrouwde technologie-expert te worden en geliefd zakenpartner, die organisaties helpt het maximale uit hun positieve digitale stroom te halen.   

Benieuwd geworden naar Inetum-Realdolmen en meer weten over hun werkwijze, arbeidsvoorwaarden en de rol als Cloud & Security Engineer? Bekijk de vacature hier! 

Al met al heeft thuiswerken heel wat te bieden, zowel voor werknemers als werkgevers. Van flexibele werkuren tot een boost in productiviteit en welzijn, het werken vanuit huis verandert echt de manier waarop we werk en leven in balans brengen.  

Ook weten welke toffe vacatures we nog meer open hebben staan, waar net zo goed thuiswerkmogelijkheden worden aangeboden? Bekijk ze hier!