December: De beste maand om te solliciteren en hier lees je waarom!

De één houdt zich al maanden van tevoren bezig met kerstversieringen en lichtjes, terwijl de ander andere zorgen aan het hoofd heeft. Namelijk: het zoeken van een nieuwe baan. Het zou zomaar kunnen dat je in deze roerige decembermaand in dit schuitje zit. Misschien wel met de handen in het haar. Maar, wist je dat december juist de perfecte maand is om te solliciteren? Lees in deze blog waarom!

Anouk Alberdingk Thijm
6 december 2023

Je concurrentie is licht

Allereerst is je concurrentie licht, want jij zal waarschijnlijk één van de weinigen zijn die zich niet volledig in de kerstsferen stort. Als dat allemaal achter de rug is in januari, zullen zij hun sollicitatieplannen weer oppakken. En jij? Jij hebt dan wellicht al een nieuwe baan. 

De HR-afdeling heeft meer tijd

Jij hebt natuurlijk je best gedaan om je cv en motivatiebrief zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Dan is het fijn als iemand daar ook aandachtig naar kijkt! Stuur ze daarom op in december – HR-afdelingen hebben dan meer tijd om jouw sollicitatie te bekijken.  

Bedrijven maken nieuwe jaarplannen

Yes, december. Dat betekent: nieuwe jaarplannen maken en rond de tafel. Veel bedrijven denken uit wat er komend jaar allemaal gaat gebeuren en wie of wat daarbij nodig is. Solliciteer je in december, dan sta je bovenaan de lijst en heb je meer kans op die (vrijgekomen) baan. Ideaal moment om jezelf ertussen te squeezen. 

Netwerken op feestjes

Kerstborrel hier, dinertje daar... dé maand waarin er aardig wat wordt ‘afgefeest.’ De perfecte gelegenheid om je netwerk uit te breiden en met gelijkgestemden te praten over je wensen in een nieuwe baan. Wie weet, je kan zomaar iemand tegenkomen die jou verder op weg kan helpen. 

Last-minute budgetten

Aan het einde van het jaar, hebben bedrijven vaak nog budgetten over die moeten worden uitgegeven. Dat betekent: extra ruimte voor nieuwe vacatures. Als je deze maand solliciteert, spring je mee op de kans om snel en als een van de eersten op een nieuwe rol te kunnen reageren. Doen! 

Dus, schakel over naar sollicitatiemodus en maak van december jouw maand om te shinen. Benieuwd naar de vacatures van Cooder? Ook wij hebben veel rollen open staan bij toffe bedrijven! Je bekijkt ze hier. 

Succes met het solliciteren en alvast fijne feestdagen gewenst!