Business Consultant Q&A: Meet Noud!

Bij Cooder geloven we niet voor niets dat transparantie en openheid zorgen voor soepele samenwerkingen. Door deze twee pijlers hoog te houden tijdens onze processen, weet jij als kandidaat of werkgever precies wat je van ons kan verwachten, en weten wij goed wat jouw behoeften zijn. Om je beeld van onze werkwijze nog een stukje helderder te maken, stelden we Noud, onze Lead Consultant, een aantal vragen. Van ontwikkelingen die hij spot op de IT-markt tot aan zijn tips: je leest het hier!

CooderJobs
26 oktober 2023

Hey Noud, wat is jouw specialisatie/markt?

Noud: “Ik ben eindverantwoordelijke voor de .NET markt in Vlaanderen.” 

Wat houdt de specialisatie in?

Noud: “Dot NET (. NET) is een open source platform waar verschillende soorten toepassingen mee gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan mobiele applicaties, websites en games.” 

Zijn er op dit moment ontwikkelingen die jij in jouw markt ziet? En zo ja, welke?

Noud: “Op 14 november wordt er een nieuwe versie van .NET gelanceerd, de zogeheten .NET8 versie. Daarnaast is het zo dat kandidaten momenteel meer vraag hebben naar interne organsities, omdat het binnen “consultancyland” een stuk lastiger is geworden om opdrachten te vinden. 

Op dit moment heeft Cooder op het gebied van development de meeste aanvragen in de .NET programmeertaal. Hierin zoeken de meeste klanten naar een Full-Stack .NET profiel, waarin er 70% back-end wordt gevraagd (.NET) en rond de 30% Front-end. Dit wordt vaak geschreven in Angular/ Vue.js of React.”  

Welke tip heb je voor een IT-professional die binnen jouw specialisatie een baan zoekt?

Noud: “Gezien er veel mogelijkheden zijn in de markt, kun je het beste kritisch kijken naar je eigen situatie. Stel dat je bent gestopt met school, dan is het handig om een bachelorstudie te doen. Zo maak je je zoektocht naar een baan een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op interviews voor je de sollicitatieprocedure ingaat en dat je ook vragen terugstelt.  

Twijfel je over welke vragen je dan moet stellen? Dan kun je altijd aan je Cooder Business Consultant vragen om hulp.” 

Welke tip heb je voor klanten die binnen jouw specialisatie kandidaten zoekt?

Noud: “Ga niet op zoek naar de “witte raaf”. Ga het gesprek aan met verschillende kandidaten, om zo de juiste fit voor je organisatie te vinden. Wij kunnen je er goed bij helpen, gezien we makkelijker kandidaten in proces krijgen door onze open en transparante werkwijze. Tot slot, liggen sommige schoolverlaters qua kennis echt voor op andere kandidaten met veel ervaring. Schrijf iemand dus niet meteen af op basis van het cv.“ 

Zit je nog met vragen en zou je graag meer willen weten van de IT-markt, sollicitatieprocessen of extra tips? Dan kun je ons altijd bellen of mailen door hier te klikken!