Dit kun je verwachten na aanschaf van ons Employer Branding pakket!

Heb je het gevoel dat je employer brand nog niet helemaal is waar het zijn moet? Of heb je geen idee waar je überhaupt moet beginnen? Het opbouwen van een sterk werkgeversmerk vergt wat werk en inzet. Maar hier is het goede nieuws: we zijn niet alleen goed in vinden van nieuw personeel, we kunnen ook je employer brand een flinke boost geven! Lees verder en ontdek welke stappen we samen zetten bij het afnemen van ons Employer Branding pakket.

Anouk Alberdingk Thijm
21 juni 2023

Waarom is een sterk employer brand belangrijk? 

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het strijden geblazen om het beste talent aan te trekken. Bedrijven doen er dan ook alles aan om uniek te zijn en op te vallen. Logisch, want het is de harde realiteit: als je wil opvallen en de juiste mensen wil aantrekken, moet je echt uitblinken. Daar zit nu juist het probleem, want veel bedrijven lijken ontzettend veel op elkaar en vooral als ze in dezelfde sector opereren. Dus, wat is de sleutel tot succes? Creëer een gevoel rondom je bedrijf en maak je uitingen persoonlijk. Alleen dan kun je je als bedrijf onderscheiden en opvallen in die grijze massa. 

Waarom ons Employer Branding pakket?

Dit probleem hoef je niet zelf op te lossen. Wanneer je ons Employer Branding pakket afneemt, nemen wij het stokje van je over. We komen graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek waarbij we je veel vragen gaan stellen. Waarom? Omdat we erachter willen komen wat jouw bedrijf zo uniek maakt en waarom het zo tof is om bij jullie te werken. Kortom, we willen precies weten waar jouw bedrijf voor staat, zodat we dit perfect kunnen uitdragen naar de buitenwereld. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf écht opvalt! 

Wat zijn jullie USP's?

We gaan samen op zoek naar jullie USP's (Unique Selling Points): wat maakt jouw bedrijf zo uniek en wat wil je graag uitlichten? Tijdens ons tweezijdige gesprek bespreken we niet alleen de toffe dingen binnen jouw bedrijf, zoals unieke secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden, maar ook jullie missie, visie en kernwaarden. Op die manier komen we tot kenmerken waar je zelf niet snel aan zou denken, terwijl ze wel ontzettend waardevol zijn om te benadrukken.  We gaan dus diep graven en stellen ook vragen over je medewerkers: wat maakt dat mensen lang bij je bedrijf willen blijven en hoe wordt er onderling over het bedrijf gesproken? Maar ook: wat zijn redenen dat mensen zijn weggegaan? Op die manier weten we precies wat jullie employer brand is en hoe we dit het beste kunnen neerzetten. 


Welke locaties gebruiken we?

We gaan samen brainstormen over welke locaties het beste passen bij jullie verhaal en we kunnen gebruiken voor de employer branding video. Maar dat is niet alles! Als jullie binnenkort bijvoorbeeld een evenement of workshop hebben, dan kunnen we daar ook rekening mee houden en deze eventueel meenemen in de video. We kijken meteen naar geschikte data voor de draaidag en stemmen dit samen af. We denken niet alleen na over de locaties voor de video, maar ook over de gehele context. Want als we toch bezig zijn, dan kunnen we het maar beter gelijk goed aanpakken.


Kernpunten van je bedrijf

Na ons gesprek gaan wij aan de slag met het opstellen van de kernpunten van jullie bedrijf. Deze punten gaan we vervolgens highlighten in de branding video. We gaan voor een unieke en persoonlijke video, dus het is belangrijk dat we de juiste medewerkers in beeld brengen. Daarom vragen we jou om medewerkers te selecteren (1-4) die affiniteit hebben met de onderwerpen die we hebben opgesteld. Wordt er bijvoorbeeld uitgelicht dat jullie (door)groeitrajecten hebben? Kies dan iemand die dit traject heeft doorlopen en daar enthousiast over kan vertellen.   Wanneer we de juiste medewerkers hebben geselecteerd, gaan we samen een script opstellen voor de video en bespreken we wat er precies nodig is op de draaidag. Ben je akkoord met onze opgestelde kernpunten? Dan zijn we klaar voor de volgende stap: een video die jouw bedrijf écht laat stralen! 


Interviewvragen

We houden rekening met de functie, ervaring en verhaal van de medewerkers en stellen op basis daarvan de interviewvragen op. Vanuit deze vragen maken we een script en sturen dit naar jullie ter goedkeuring.   Als het script is goedgekeurd, plannen we de filmdag(en) in en bespreken we de laatste details. We stellen een draaiboek op zodat iedereen weet wat er wanneer gaat gebeuren. Ook zorgen we ervoor dat de medewerkers goed voorbereid zijn op de opnames en weten wat er van hen verwacht wordt.  


Het draaiboek

Wanneer we de laatste feedback op het script hebben verwerkt, is het tijd om een draaiboek te maken. Het draaiboek is niet alleen een houvast voor ons, maar ook voor jou. Hierin staat alles wat we nodig hebben, zoals informatie over het bedrijf, contactpersonen, locaties, materiaallijst, de weersverwachting en een callsheet. De callsheet bevat de planning, nauwkeurig op de minuut, inclusief wie er op welk moment aanwezig moet zijn en op welke locatie. Het script is ook opgenomen in het draaiboek. 


Quitclaims

Zijn we er klaar voor? Dan sturen we het draaiboek, samen met quitclaims, naar jou toe. We vragen of je nog wijzigingen hebt of fouten ziet in het draaiboek en of je de quitclaims vooraf wilt ondertekenen. Deze formulieren geven ons toestemming om het opgenomen materiaal te gebruiken. 


Oefenen

Als laatste vragen we aan je gekozen medewerkers om het script uit hun hoofd te leren. Het voelt natuurlijker om voor de camera te staan als je de tekst al uit je hoofd weet. 

De draaidag 

We hebben een draaiboek en zijn klaar voor de draaidag! We spreken een tijd af waarop we allemaal aanwezig zijn en beginnen met het opzetten van de apparatuur. Na +/- 45 minuten starten we met de interviews en volgen we het draaiboek. Naast interviews hebben we ook B-roll (aanvullend beeldmateriaal) nodig om de sfeer van het bedrijf goed over te brengen. Dit staat allemaal verwerkt in het draaiboek, maar we staan altijd open voor spontane ideeën. 


Video en foto's

We schieten gedurende de draaidag niet alleen een video, maar ook foto's (ongeveer 25-50 stuks). Deze foto's kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals social media, je website of promotionele materialen. Het is een mooie aanvulling op de video en geeft jou meer flexibiliteit in het gebruik van het beeldmateriaal. 


Wie komen er precies mee vanuit The Next Label?

Twee man sterk: Merle, onze designer en Bob, een videograaf. Daarnaast kan het zijn dat er iemand mee komt voor extra regie of dat je Business Consultant erbij is.  

Wat doen we ná de draaidag? 

Na de draaidag gaan we achter de schermen verder. We editen de video en foto's en doen gemiddeld één tot twee feedbackrondes op de video. Daarna vragen we jouw feedback. 


Vacatures en bedrijfspagina

Maar dat is niet alles. We vragen ook input voor je vacatures en bedrijfspagina op onze website. Hierbij kun je denken aan projecten waar je het meest trots op bent en/of quotes van medewerkers. Zo geven we een volledig beeld van jouw bedrijf en jou als werkgever. We checken ook of jouw vacatures op onze site volledig zijn en of de bedrijfspagina correct is. 


Make-over

Vervolgens krijgen je vacatures en bedrijfspagina een make-over. We lichten je bedrijf uit op onze website, plaatsen de video en foto's en zetten alle geüpdatete informatie online.   Het resultaat is dat je bedrijfspagina's er professioneel en volledig uitzien. Het is in één oogopslag duidelijk wie jullie zijn en het is tijd om nieuwe medewerkers aan te werven! Als werkzoekenden al interesse hadden in je bedrijf, dan zal die laatste stap om daadwerkelijk te gaan solliciteren nu echt worden genomen. 

Geïnteresseerd in ons Employer Branding pakket? Bekijk het pakket hier en neem hier vrijblijvend contact op!