Recruitment en de Cooder formule

Dagelijks worden mensen geconfronteerd met recruitment en dagelijks wijzen deze mensen de telefoontjes af. Recruitment heeft een slechte naam en dat snappen wij best als je ziet wat er soms gebeurt. Cv’s die worden voorgesteld zonder dat de kandidaat dit weet, belachelijke bedragen die achteraf gevraagd worden voor plaatsingen of niet kijken naar de wensen en behoeftes van de klant en/of kandidaat. Het is begrijpelijk dat recruitment in het negatieve daglicht staat wanneer je dit soort dingen hoort. Bij Cooder is dit exact wat we willen aanpakken. Geen verrassingen en verkooppraatjes meer, maar aandacht voor waar recruitment daadwerkelijk voor staat.

CooderJobs
6 december 2019

Cooder is een IT-vacature platform dat IT-professionals op een unieke wijze verbindt met gerenommeerde IT-bedrijven in België en Nederland. Het is een jong bedrijf dat is opgezet door drie ondernemers. Jelle, Douwe en Patrick, hadden allemaal dezelfde vraag: Hoe veranderen we het imago van de recruitmentmarkt? Deze drang voor verandering komt door hun jarenlange ervaring in deze wereld. Hier ontstonden irritatie over hoe dit wereldje in elkaar steekt. Het ging niet meer om ontwikkeling, vooruitgang of het plaatsen van de juiste mensen. Het ging alleen nog maar om geld verdienen. 

Hoe gaat Cooder te werk?

Binnen de recruitmentmarkt kiezen we ervoor om anders te zijn. Dat brengt voor klant en kandidaat voordelen met zich mee. Zo stellen we bij de kandidaat alles van tevoren vast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als klant kies je een pakket, staat het bedrag vast en gaan wij voor jou aan de slag. Verdere voordelen zetten we hier voor je op een rijtje:

Voordelen voor de klant:

- Weet op voorhand waar je aan toe bent. Er zijn geen verrassingen achteraf. - We stellen duidelijk doelstellingen op door projectmatig te werk te gaan. - Weet welke kandidaten op gesprek komen. - Krijg een persoonlijke consultant die open en eerlijk communiceert en een advies op maat geeft. - Samen gaan we een lange termijn relatie aan, waardoor we elkaar beter leren kennen en dus betere kandidaten kunnen leveren. We worden een verlengstuk van jouw organisatie. 

Voordelen voor de kandidaat:

- Er zijn geen verrassingen voor de kandidaat. Alles wordt verteld en de kandidaat weet waar hij of zij solliciteert. - Er wordt geen procentueel bedrag van het salaris afgehaald. - Weet op voorhand of het bedrijf bij je past, omdat wij je alles over het bedrijf kunnen vertellen. - Krijg optimale begeleiding tijdens het gehele proces naar jouw nieuwe baan. We geven ook vrijblijvend advies voor je cv, wanneer je dat wilt. - Kies uit een groot assortiment aan toffe bedrijven!   

Daarnaast bepalen we een doelstelling. Wanneer deze behaald wordt, gaan we rond de tafel zitten om de verdere samenwerking te bespreken en te bevorderen. Wanneer Cooder vacatures vult, geschikte kandidaten levert en we de doelstelling behalen, gaan bedrijven een lange termijn samenwerking aan. En dat is direct het doel van Cooder: een langetermijnsamenwerking op basis van integriteit. Bedrijven doen dit niet als er geen goed werk wordt geleverd. Daarnaast zetten wij ontwikkeling en vooruitgang centraal in de samenwerking. Zo wordt Cooder het verlengstuk van de organisatie. Enthousiasme, vertrouwen, integriteit en ontwikkeling. Enkele kernwaarden die wij sterk uitdagen. Woorden die je niet snel terugvindt in de recruitment. Wel bij Cooder. We zijn graag duidelijk en eerlijk, zonder bot over te komen. Onze gedrevenheid en ons enthousiasme is iets wat goed gecombineerd gaat met de formule van Cooder. Je krijgt geen verrassend financieel plaatje achteraf en we verschuilen ons niet achter een email, maar zijn proactief en pakken de telefoon op. Ons doel is een langetermijnsamenwerking en dat bereik je niet door de verkeerde verwachtingen te scheppen. 

Cooder: een ander imago voor recruitment

Door de jaren van ervaring kwamen Jelle, Patrick en Douwe met dit vernieuwende concept. Ze maakten hiermee hun start in België. Nu zijn we uitgebreid naar Nederland en werken we inmiddels samen met meer dan 300 gerenommeerde IT-bedrijven. Deze bedrijven geven wij advies op het gebied van rekruteren en het begeleiden van kandidaten in het gehele proces. Doordat we direct communiceren kunnen we elkaar de vrijheid bieden om kansen aan te pakken en komen we samen verder dan alleen. De formule zorgt ervoor dat onverwachte betalingen en verkooppraatjes wegvallen. We willen onszelf en andere de kans geven om te ontwikkelen. Zorgen dat er in de relatie wederzijds vertrouwen is en we elkaars verwachtingen kunnen nakomen. Daarnaast zijn we jong en enthousiast en gedreven om het imago van recruitment aan te passen. Daarnaast zijn we oprecht nieuwsgierig naar onze klanten en kandidaten. Ook wanneer je alleen wil bellen voor een vrijblijvend gesprek of advies. In een samenwerking helpen we elkaar en heb je niks aan een ego… wel aan ontwikkeling en integriteit.  Meer weten over de mogelijkheden bij Cooder? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer over IT-recruitment.

Inspelen op een lange termijn samenwerking en integriteit

Wij geloven dat vooruitgang en ontwikkeling wordt gestimuleerd door een integere samenwerking gericht op lange termijn. Door een langetermijnsamenwerking bouwen we vertrouwen op en leren we elkaar kennen.  Op deze manier kan er een betere match gemaakt worden tussen klant en kandidaat. Samenwerken is voor ons ontzettend belangrijk. Zo vragen we altijd naar wat iemands persoonlijke behoefte en vraag is. Pas als je dat weet, kan je kijken naar een antwoord. Dit zie je terug in onze communicatie, zowel intern als naar klant en kandidaat. Hoe pakken wij dit dan aan? Door eerst alles contractueel af te spreken en geen verwachtingen te scheppen die niet waargemaakt kunnen worden. Door daadwerkelijk nieuwsgierig te zijn en interesse te tonen in wat de kandidaat wil en zoekt. Hierdoor dwingen wij onszelf een betere samenwerking aan te gaan en doen we het anders dan andere recruitment bedrijven.

Wil jij werken voor deze formule en ons versterken in ons doel om de recruitmentmarkt te veranderen? Of wil je recruitment inzetten als verlengde van jouw business? Kijk dan hier naar onze openstaande vacatures en neem contact op! Werkgevers kunnen hier contact met ons opnemen. Ik kom graag in contact!