Bekijk alle Systeembeheer vacatures

Systeembeheer vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in Systeembeheer? Bij Cooder vind je een groot aantal Systeembeheer vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Welke systeembeheer vacatures zijn er?

In Nederland zijn er diverse systeembeheer vacatures beschikbaar, elk met zijn eigen specialisatie. Je hebt de mogelijkheid om je te specialiseren in servers, zoals Windows, Linux of MacOS, terwijl anderen zich richten op Cyber Security. Bij Cooder bieden we een uitgebreid aanbod aan systeembeheer vacatures. Hierdoor vinden we altijd een systeembeheerder positie die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ontdek nu onze actuele mogelijkheden! 

Systeembeheerder vacatures voor elk functieniveau

Bij ons vind je systeembeheerder vacatures op basis van jouw functieniveau. 

Startersfunctie voor recent afgestudeerden: Als je net bent afgestudeerd en op zoek bent naar een instapfunctie, bekijk dan onze junior systeembeheerder vacatures en IT-support vacatures. Hier vind je kansen op je carrière te beginnen. 

Medior systeembeheerder vacatures voor ervaren professionals: als je tussen de drie en vijf jaar werkervaring hebt, zijn onze medior systeembeheerder vacatures iets voor jou. Ontdek mogelijkheden om je expertise verder uit te bouwen. 

Senior systeembeheerder vacatures voor ervaren experts: Ben je een doorgewinterde systeembeheerder met meer dan vijf jaar ervaring? Bekijk dan onze senior systeembeheerder vacatures. Hier liggen uitdagende kansen te wachten voor ervaren professionals zoals jij! 

Bij ons vind je de juiste systeembeheerder positie die past bij jouw ervaringsniveau. Neem een kijkje en zet de volgende stap in je carrière! 

Systeem Engineer vacatures bij jou in de buurt

Cooder heeft Systeem Engineer vacatures in Nederland en België, met kansen in steden als Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Brugge en Huizingen. Ontdek jouw mogelijkheden en solliciteer vandaag nog!  

Vind jouw favoriete vacature als systeembeheerder bij Cooder en solliciteer direct

Als je op zoek bent naar een baan als Systeembeheerder, dan raden we aan om contact met ons op te nemen via ons contactformulier of door te bellen op +31 (0)20 262 3250. Onze Consultants staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte ICT systeembeheerder vacature.

Veelgestelde vragen

Een systeembeheerder beheert, onderhoudt en optimaliseert computer- en netwerksystemen binnen een organisatie. Daarbij houdt hij of zij zich ook bezig met diverse taken die zorgen voor een goede werking, beveiliging en efficiëntie van de IT-infrastructuur.

De taken van een systeembeheerder verschillen door een aantal factoren, zoals de organisatiegrootte, gebruik van systemen en technologieën en de specifieke behoeften van de functie. Over het algemeen zijn dit de taken waar hij of zij zich mee bezighoudt:

- Installatie en configuratie: Het installeren, configureren en up-to-date houden van besturingssystemen, servertoepassingen, netwerkapparatuur en andere software op de systemen van de organisatie;

- Onderhoud en monitoring: Het monitoren van systeemprestaties, netwerkactiviteit en servergezondheid om problemen te identificeren en op te lossen voordat ze grotere storingen veroorzaken. Dit omvat het uitvoeren van regelmatige updates, patches en onderhoudstaken;

- Beveiliging: Het implementeren en handhaven van beveiligingsmaatregelen om de systemen te beschermen tegen externe bedreigingen, zoals het instellen van firewalls, het configureren van toegangscontroles en het regelmatig bijwerken van antivirussoftware;

- Back-up en herstel: Het plannen en uitvoeren van regelmatige back-upprocedures om ervoor te zorgen dat organisatiegegevens veilig worden bewaard en gemakkelijk kunnen worden hersteld in geval van gegevensverlies;

- Gebruiker ondersteuning: Het bieden van technische ondersteuning aan eindgebruikers, het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen met software en hardware, en het verstrekken van begeleiding om gebruikers te helpen efficiënt met technologie om te gaan;

- Troubleshooting: Het diagnosticeren en oplossen van technische problemen, variërend van netwerkstoringen en hardwarefouten tot softwareconflicten en prestatieproblemen;

- Capaciteitsplanning: Het monitoren van systeembronnen en het voorspellen van toekomstige behoeften om tijdig upgrades of uitbreidingen te plannen om aan de groeiende eisen van de organisatie te voldoen;

- Automatisering: Het ontwikkelen van scripts en geautomatiseerde workflows om repetitieve taken te automatiseren en de efficiëntie van systeembeheer te vergroten;

- Naleving en regelgeving: Het zorgen voor naleving van interne IT-beleidsregels, beveiligingsnormen en externe regelgeving die van toepassing is op de branche waarin de organisatie opereert;

- Documentatie: Het bijhouden van gedetailleerde documentatie over systeemconfiguraties, procedures, problemen en oplossingen om een efficiënt kennisbeheer en probleemoplossing mogelijk te maken.
Bij een klein bedrijf kan een Systeembeheerder ook de taken oppakken van een Netwerkbeheerder. Wil je onze Netwerkbeheerder vacatures bekijken? Klik dan hier!

Je salaris als systeembeheerder is afhankelijk van je leeftijd, ervaring, kennis, waar je werkt en de complexiteit van taken. Het salaris van een junior, medior of senior systeembeheerder op Cooder is:

- Junior systeembeheerder verdient tussen de € 2.500, - en € 3.000;
- Medior systeembeheerder verdient tussen de € 3.000, - en € 3.700;
- Senior systeembeheerder verdient € 3.700, - of meer.

Als systeembeheerder kan je werken bij verschillende organisaties. Denk aan op projectbasis bij een consultancy of ervoor kiezen om inhouse aan de slag te gaan.

Daarin heb je een paar opties: Je kunt de hbo-opleiding Informatica volgen, die 4 jaar duurt. Ook kun je de mbo-opleidingen systeembeheer of netwerkbeheer volgen. Na het behalen van je mbo-diploma moet je eerst aan de slag als servicedeskmedewerker om meer werkervaring op te doen, zodat je kunt doorgroeien naar de functie systeembeheerder.