Werken bij J-Crafters

32 vakantiedagen
Flexibele werktijden
Trainingen
Computersoftware
Development

J-Crafters is een team van Java "vakmannen", straffe ontwikkelaars met een stevige technische kennis, die samen met de klant probleemoplossend denken. Door elkaar te motiveren, inspireren en kennis uit te wisselen, halen we het beste in onze consultants naar boven.

Locatie

Prins Boudewijnlaan 43/9
2650 Edegem
België

10-20

Medewerkers

1

Kantoor

2020

Oprichtingsjaar

Java as a Craft

Persoonlijk ontwikkeling

Bij J-Crafters wordt echt gekeken naar jouw ontwikkeling. In de eerste week wordt al direct een persoonlijk plan opgesteld en gekeken hoe je jouw doelen concreet kan bereiken

Échte Java-community

We inspireren elkaar en moedigen elkaar aan om nieuwe technologieën uit te proberen. Bij J-Crafters voelt bijleren niet als werk omdat je geïnspireerd wordt door je collega's

Interessante projecten

We kijken dan naar interessante projecten die in lijn liggen met waar jij naartoe wil, zowel geografisch als qua carrière. Het groeitraject en het tempo is afhankelijk van jou als consultant.

Begeleiding en feedback

Minstens elk half jaar heeft de consultant een opvolggesprek met zijn of haar coach, in informele sfeer. Hier wordt er gepraat over hoe jij je voelt binnen de groep en in welke richting je nog zou willen groeien. Ook wordt er feedback uitgewisseld.

Een greep uit onze projecten, projecten waar we trots op zijn! 

Een intern project. Het voorzien van een softwarepakket op maat voor een klant in de gezondheidszorg. Het gaat hier over een intern platform en app voor de facturatie en timesheets van verpleegkundigen, rekening houdende met de variërende uren in de sector. Dit project is ook onderdeel van onze Junior Craftsmen Training, waar onze starters onmiddellijk praktijkervaring kunnen opdoen. Voor dit project gebruiken we Java, Spring boot, Vue.js.

Consultancy bij de Christelijke Mutualiteit. Het vereenvoudigen, begeleiden en controleren van specifieke bedrijfsprocessen, zoals bijvoorbeeld ledenadministratie en inschrijvingen. Met als resultaat eliminatie van papieren dossiers/digitalisatie van de processen. Gebruikte technologieën: Quarkus OpenShift, InfluxDB, Grafana.

Een van onze consultants werkt bij Toyota aan een Order Tracking System, waarbij de bestelde auto wordt gevolgd vanaf de bevestiging bij de dealer tot de overhandiging aan de klant. Hiervoor zijn verschillende interne diensten betrokken, zoals de logistieke dienst voor het lokaliseren van de auto, de communicatiedienst die e-mails en berichten met updates verstuurt, het lokale bestelsysteem enzovoort. Het doel is een customer experience te creëren waar de klant zijn bestelling te allen tijde kan opvolgen. De applicatie is volledig DDD, Event Driven, Hexagonal met Ports and Adapters.

Consultancy bij Acerta, een social secretariaat dat ondernemers ondersteund in hun groeiproces. Dit gebeurt o.a. door een API die ter beschikking wordt gesteld aan klanten (ondernemers) om hun personeelsgegevens te verrijken. Security, performance en high-availability zijn cruciale factoren. Dezelfde API wordt ook intern gebruikt bij Acerta voor allerhande toepassingen, zoals het genereren van loonbonnen, fiscale fiches, facturen, … Het is een soort microservice architectuur met Domain Driven Design in een Hexagonal architecture, waarbij gebruikt wordt gemaakt van: Spring-boot-2, Java 11, Microsoft SQL Server, Bitbucket, Red Hat Openshift en Microsoft Azure.

Dit zeggen jouw collega's

"Tijdens de pairing sessies leerde ik veel bij van ervaren developers. Zonder de steun en de raad van de coaches en collega’s zou ik nooit kunnen staan waar ik nu sta."

Daan
Java Developer

Dit zeggen jouw collega's

"Bij J-Crafters ben je omringd door gedreven Java Craftsmen. Boeiende en uitdagende projecten, een leuke werksfeer en toffe evenementen binnen een omgeving waarin je volop kunt doorgroeien als (junior) Java ontwikkelaar. Met de opleidingsplannen kies ik zelf welke wending ik mijn carrière geef."

Hamza
Java Developer

Dit zeggen jouw collega's

"We zijn er voor elkaar bij J-Crafters. Als je iets nodig hebt of met iets zit, hoef je maar een berichtje te sturen of even te bellen”

Thijs
Managing Partner

Dit zeggen jouw collega's

"Werken bij J-Crafters is als D&D spelen met uncle Bob en Gary Gygax in een wolkenkasteel, terwijl de build aan het draaien is. Of dat is toch zo volgens de AI autocomplete bot die ik geraadpleegd heb om deze quote te schrijven. Maar ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden."

Thomas
Java Developer