Bekijk alle Support vacatures

IT-support en Servicedesk vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in IT-support? Bij Cooder vind je een groot aantal IT-support vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Welke IT-Support vacatures zijn er?

Op Cooder kun je veel IT-Support vacatures vinden. Denk aan: 

1. Servicedesk/IT-Support (eerste- en tweedelijns en skilled) vacatures (eerste- en tweedelijns en skilled) 
2. Systeembeheer vacatures
3. Netwerkbeheer vacatures 

Per organisatie verschillen de specifieke taken en de benamingen. Vooral de werkzaamheden zullen per bedrijf anders zijn, omdat dit afhankelijk is van de organisatiegrootte.  Zo kan een Systeembeheerder bij een klein bedrijf ook de taken van een Netwerkbeheerder oppakken. In grote organisaties is de functie Systeembeheerder zo complex, dat het vaak een losstaande functie is.  Hetzelfde geldt voor een Servicedeskmedewerker, ofwel een IT-Support medewerker. Grote organisaties maken vaak gebruik van een servicedesk dat onderverdeeld kan zijn in verschillende niveaus. De rol en verantwoordelijkheden van eerste- en tweedelijns Servicedeskmedewerkers verschillen op basis van de complexiteit van de problemen waarmee ze omgaan en de mate van technische expertise die vereist is. 

Eerstelijns Servicedeskmedewerker:

Eerstelijns support: Eerstelijns Servicedeskmedewerkers vormen meestal het eerste punt van contact voor gebruikers die technische problemen ervaren. Ze zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van veelvoorkomende IT-problemen- en verzoeken.
Basisondersteuning: Ze bieden basisinstructies en oplossingen voor problemen zoals wachtwoord-reset, toegang tot e-mail, printerproblemen en software-installatie.
Registratie en triage: Eerstelijns medewerkers registreren incidenten en problemen, proberen deze op te lossen en sturen ze indien nodig door naar tweedelijns Supportmedewerkers als de problemen complexer zijn.
Klantenservice: Ze verstrekken vriendelijke en efficiënte klantenservice, zelfs voor niet-technische gebruikers, en proberen problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Tweedelijns servicedeskmedewerker:

Tweedelijns support: Tweedelijns Servicedeskmedewerkers hebben een diepgaandere technische expertise en behandelen meer complexe technische problemen die niet kunnen worden opgelost door de eerstelijns medewerkers.
Geavanceerde probleemoplossing: Ze analyseren dieperliggende oorzaken van technische problemen, voeren complexere diagnoses uit en implementeren oplossingen voor complexere vraagstukken. 
Specialistische kennis: Ze kunnen gespecialiseerd zijn in specifieke IT-gebieden zoals netwerken, beveiliging, databases of applicaties, en hebben diepgaande kennis van die vakgebieden.
Escalatiebeheer: Als problemen niet opgelost kunnen worden op het tweedelijnsniveau, kunnen ze worden doorgestuurd naar hogere niveaus van ondersteuning, zoals derdelijns of specialisten. 

Systeembeheer

Als Systeembeheerder beheer en onderhoud je de hele ICT-omgeving binnen een organisatie, zodat alle computersystemen en netwerken veilig, goed verbonden en gebruiksvriendelijk zijn. Je bent de helpende hand wanneer er problemen ontstaan binnen deze omgeving. De Engelse vertaling van Systeembeheerder is System Administrator.  

Netwerkbeheer

Als Netwerkbeheerder beheer en onderhoud je het netwerk van een bedrijf, dat onder andere bestaat uit modems, printers, servers, telefoons en de bekabeling daarvan. Al deze apparaten zijn verbonden met elkaar met een centrale server via ethernet. Je zorgt ervoor dat het netwerk goed beveiligd is, goed functioneert en operationeel is voor eindgebruikers. 

ICT-Support vacatures voor elk functieniveau

We hebben IT-Support vacatures per functieniveau. Je kunt altijd bij ons terecht, of je nu een starter bent met weinig tot geen ervaring of een ervaren IT-professional. 

Starters- en junior IT-Support vacatures: 
Ideaal als je net bent afgestudeerd of minder dan twee jaar werkervaring in IT-Support hebt. Hier vind je kansen om je carrière te beginnen en ervaring op te doen. 

Medior IT-Support vacatures:  
Wanneer je tussen de drie en vijf jaar werkervaring hebt, dan kun je bij ons terecht voor onze medior vacatures. Ontdek mogelijkheden om je expertise verder uit te bouwen! 

Senior IT-Support vacatures: 
Als je meer dan vijf jaar werkervaring hebt, dan mag je jezelf een senior noemen. Bekijk onze senior systeembeheer, netwerkbeheer of IT-support vacatures.  
Bij Cooder vind je de juiste IT-Support vacature die past bij jouw ervaringsniveau. Bekijk onze vacatures en zet de volgende stap in je carrière! 

IT-Support vacatures bij jou in de buurt

Cooder heeft een groot aantal IT-Support vacatures in heel Nederland en België. Door ons grote bedrijvennetwerk hebben we veel vacatures openstaan in Utrecht en Den Haag. Ook als je woonachtig bent in België kun je uitstekend bij ons terecht. We hebben diverse vacatures openstaan in Oevel en Kontich. Kortom, er is altijd een vacature bij jou in de buurt. 

Vind jouw ideale ICT-support vacature bij Cooder

Als je op zoek bent naar ICT-Support vacatures, dan raden we aan om contact met ons op te nemen via ons contactformulier of door te bellen op +31 (0)20 262 3250. Samen gaan we op zoek naar een vacature als IT-Support Medewerker die echt bij je past! Dus, neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct te solliciteren.

Veelgestelde vragen

Een IT-Supportmedewerker is gespecialiseerd in het geven van professionele hulp en oplossingen voor alles wat met IT te maken heeft. Dit kan verschillen van computerproblemen tot aan netwerkstoringen. Hij of zij zorgt ervoor dat alles soepel blijft draaien binnen een bedrijf, zodat andere medewerkers zich kunnen blijven focussen op hun belangrijkste taken.

Dat hangt af van verschillende dingen, zoals de organisatiegrootte. Hieronder lees je de belangrijkste werkzaamheden:

- Probleemoplossing, waarbij hij/zij helpt bij het identificeren en oplossen van computer- en softwareproblemen, zoals vastgelopen programma's, foutmeldingen en hardware storingen;

- Installatie en configuratie, dus het installeren en configureren van softwaretoepassingen, besturingssystemen, printers en andere hardwarecomponenten;

- Gebruikersondersteuning, waarbij hij/zij vragen beantwoord van gebruikers, begeleiding verstrekt bij het gebruik van technologie en hulp biedt bij het oplossen van technische problemen;

- Het regelmatig uitvoeren van onderhoud aan systemen en netwerken, waaronder ook het bijwerken van software, het installeren van beveiligingspatches en het uitvoeren van back-ups;

- Assisteren bij het herstellen van verloren of beschadigde gegevens, vaak door middel van gegevensherstelsoftware- of procedures;

- Dienen als eerste aanspreekpunt bij netwerkproblemen, helpen bij het instellen van netwerkverbindingen en verhelpen van netwerkstoringen;

- Helpen bij het in stand houden van de beveiliging van systemen en gegevens door het uitvoeren van beveiligingsmaatregelen en het opsporen van mogelijke bedreigingen;

- Gedetailleerde informatie bijhouden van technische problemen en oplossingen, wat handig is voor toekomstige referentie en terugkoppeling;

Lang verhaal kort: IT-Supportmedewerkers zorgen ervoor dat de IT-infrastructuur van een organisatie soepel blijft verlopen.

Het salaris van een IT-Support vacature is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je kennis en ervaring, het bedrijf waar je werkt en de complexiteit van de taken. Het salaris van een IT-Support vacature op Cooder is als volgt:

Een junior Systeembeheerder verdient tussen de € 2.200, - en € 2.800, -

Een medior Systeembeheerder verdient tussen de € 2.600, - en € 3.200, -

Een senior Systeembeheerder verdient tussen de € 3.200, - en € 4.000, -

Om aan de slag te gaan als IT-Support medewerker kun je een aantal opleidingen volgen, zoals Medewerker ICT Support. Je zal een hbo- of mbo-diploma in een ICT-gerelateerd veld nodig hebben, zoals systeembeheer.