Bekijk alle Cloud vacatures

Cloud vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in Cloud? Bij Cooder vind je een groot aantal Cloud vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Welke Cloud vacatures zijn er?

Op Cooder kun je veel verschillende Cloud vacatures vinden, zoals: 
Cloud Engineer vacatures;
Cloud Architect vacatures;
Cloud Consultant vacatures;
Cloud Securityspecialist vacatures.

Cloud Engineer vacatures

Cloud Engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van Cloudinfrastructuur- en diensten. Ze werken vaak met Cloudproviders, zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP). Vaardigheden die je moet hebben als Cloud Engineer zijn onder meer ervaring met Cloudplatforms, automatiseringstools en kennis van infrastructuur als code (IaC).  

Cloud Architect vacatures

Cloud Architects ontwerpen Cloudoplossingen voor organisaties op hoog niveau. Ze evalueren de behoeften van klanten en bepalen welke Cloudservices- en architecturen er het beste bij hen passen. Hier is diepgaande kennis van Cloudtechnologieën en bedrijfsprocessen voor nodig. 

Cloud Consultant vacatures

Cloud Consultants adviseren organisaties over Cloudstrategieën, migratieplannen en optimalisatie van Cloudgebruik. Ze helpen klanten bij het maximaliseren van de voordelen van de Cloud voor hun bedrijfsdoelen. 

Cloud Securityspecialist vacatures

Cloud Securityspecialisten richten zich op het beveiligen van gegevens en applicaties in de Cloud. Ze implementeren beveiligingsmaatregelen, monitoren bedreigingen en reageren op beveiligingsincidenten. Certificeringen zoals Certified Cloud Security Professional (CCSP) kunnen nuttig zijn.  

Cloud vacatures voor elk functieniveau

Op Cooder hebben we een groot aantal vacatures in Cloud beschikbaar. Of je nu een starter bent of al een Cloud-professional, je kunt bij ons terecht. We hebben Cloud vacatures voor elk functieniveau. 

Junior Cloud vacatures 
Net afgestudeerd of minder dan twee jaar werkervaring? Begin je carrière of groei door met één van deze vacatures. 

Medior Cloud vacatures 
Heb je tussen de drie en vijf jaar ervaring? Dan zijn onze medior vacatures geschikt voor jou. Bouw je expertise verder uit! 

Senior Cloud vacatures 
Met meer dan vijf jaar werkervaring ben je een Senior medewerker. Ook voor jou hebben we vacatures op Cooder die bij jou passen. Bij Cooder vind je Cloud vacatures die passen bij jouw ervaringsniveau. Bekijk onze vacatures en zet de volgende stap in je carrière! 

Bedrijven in Cloud bij jou in de buurt

Cooder heeft zowel in Nederland als België veel Cloud vacatures openstaan door ons grote bedrijvennetwerk. Denk aan de Nederlandse steden Amsterdam, Utrecht en Den Haag en aan de Belgische steden Antwerpen en Kontich. Hoe dan ook: er is altijd een vacature bij jou in de buurt. 

Vind jouw baan in Cloud bij Cooder en solliciteer direct

Vragen of interesse in één van onze Cloud vacatures? Neem dan contact op via ons contactformulier of door te bellen op +31 (0)20 262 3250. Samen gaan we op zoek naar een Cloud vacature die echt bij je past. Onze consultants helpen je graag verder! 

Veelgestelde vragen

Een Cloud Specialist is een IT-professional gespecialiseerd in het bieden van professionele hulp en oplossingen voor alles wat met IT te maken heeft. Dit gaat van problemen die te maken hebben met computers tot aan netwerkstoringen. Een Cloudmedewerker zorgt ervoor dat een organisatie soepel blijft draaien door snel en efficiënt technische ondersteuning te bieden, zodat medewerkers kunnen focussen op hun belangrijkste taken.

De taken van een Cloud specialist zijn zeer uiteenlopend. Over het algemeen zijn dit de belangrijkste werkzaamheden:

- Cloudstrategie ontwikkelen: Cloud specialisten helpen organisaties bij het definiëren van hun cloudstrategieën en het bepalen van de juiste mix van cloudservices (bijv. IaaS, PaaS, SaaS) voor hun behoeften.

- Cloudmigratie: Ze helpen bij het plannen en uitvoeren van de migratie van bestaande on-premises infrastructuur naar de Cloud, inclusief het beoordelen van applicaties en gegevens, het identificeren van geschikte migratiemethoden en het minimaliseren van downtime.

- Cloudarchitectuur: Cloud specialisten ontwerpen cloudarchitecturen die schaalbaar, veilig en kostenefficiënt zijn. Dit omvat het selecteren van de juiste cloudservices, het opzetten van netwerkconfiguraties en het implementeren van beveiligingsmaatregelen.

- Cloudbeheer: Ze zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van cloudresources, het monitoren van prestaties en het reageren op eventuele problemen of beveiligingsincidenten. Dit omvat ook het schalen van resources op basis van de behoeften van de organisatie.

- Beveiliging en compliance: Cloud specialisten zorgen voor de beveiliging van cloudinfrastructuren en -gegevens door middel van identiteits- en toegangsbeheer, versleuteling, monitoring en naleving van regelgeving.

- Kostenbeheer: Ze optimaliseren cloudkosten door het identificeren van ongebruikte resources, het implementeren van kostenbeheerstrategieën en het beheren van budgetten.

- Automatisering en orkestratie: Ze automatiseren herhaalde taken en implementeren orkestratieoplossingen om de efficiëntie te verbeteren en menselijke fouten te minimaliseren.

- Opleiding en samenwerking: Cloud specialisten werken samen met andere teams binnen de organisatie om hen op te leiden over cloudprincipes en best practices.

- Troubleshooting en support: Ze bieden technische ondersteuning en lossen problemen op die zich kunnen voordoen in de cloudinfrastructuur.

Je salaris als Cloud specialist is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je kennis, ervaring, waar je werkt en ingewikkeldheid van je werkzaamheden. Je kunt ongeveer uitgaan van het volgende:

- Junior Cloud Specialist verdient tussen de € 2.500, - en € 3.500,-;
- Medior Cloud Specialist verdient tussen de € 3.500, - en € 4.500,-;
- Senior Cloud Specialist verdient € 4.000, - of meer.

Wil je Cloud specialist worden? Dan kun je verschillende opleidingen volgen, beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau.

Mbo-opleiding ICT
Op het mbo zijn er verschillende ICT-opleidingen te volgen waarmee je Cloud specialist kunt worden. Denk aan de opleidingen Netwerkbeheerder en Systeembeheerder. Binnen deze opleidingen leer je over het aanleggen, beveiligen en onderhouden van ICT-systemen. Dit kan gaan om software, maar ook om hardware netwerken. Je leert hoe je deze systemen bouwt en onderhoudt, maar ook hoe je klanten adviseert over het veilige gebruik ervan. Deze opleiding duurt gemiddeld 3 tot 4 jaar en bestaat voor een groot deel uit theorievakken. Na je mbo-opleiding kun je diverse certificaten behalen waarmee je Cloud specialist kunt worden.

Hbo-opleiding Informatica
De opleiding Informatica is geschikt voor jou als je een opleiding wil volgen in het hoger beroepsonderwijs. De opleiding duurt 4 jaar en je leert alles over programmeren, software development, websites bouwen, applicaties beheren en digitale technologie in de brede zin.

De opleiding is theoretisch maar ook ga je op enkele stages, waarbij je ervaring kunt opdoen bij een bedrijf in Cloud engineering. Ook kun je een minor volgen in deze richting.

Wo-opleiding Computing Science
Als je een wetenschappelijke opleiding wil volgen in computerwetenschappen, moet je bij Computing Science zijn. Hier ontwikkel je wetenschappelijke vaardigheden waarmee je kunt werken als Cloud specialist.

Tijdens deze studie ligt de focus op wiskunde, statistische analyse, programmeren en digitale veiligheid. Allemaal zaken die goed van pas komen wanneer je cloudarchitectuur ontwerpt. Als je een wo-diploma in Computing Science op zak hebt, ben je klaar voor een coördinerende functie op het gebied van cloudtechnologie.

Aanvullende certificaten
Je hebt certificaten nodig om Cloud specialist te worden. Hieronder zie je welke dit zijn:

- AWS-certificeringen;
- Cisco-certificeringen, waaronder CCNA Cloud en CCNP Cloud;
- Google Cloud Platform-certificeringen, waaronder Associate Cloud Engineer, Professional Cloud Architect, Professional Cloud Developer, Professional Cloud Network Engineer en Professional Cloud Security Engineer;
- Microsoft-certificeren, waaronder Microsoft Certified Solutions Expert en Microsoft Certified Solution Developer.

Naast bovenstaande certificaten, kun je ook certificeringen behalen die niet van een specifieke leverancier afkomstig zijn. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn het Certificate of Cloud Security Knowledge en de CompTIA Cloud Essentials.

Cloud specialisten werken soms intern bij een bedrijf, maar de meeste zijn actief bij een IT-organisatie. Dit is vaak een cloudleverancier die Cloud specialisten in dienst heeft om cloudsystemen te ontwikkelen en te beveiligen.