Bekijk alle Java vacatures

Java Developer vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in Java? Bij Cooder vind je een groot aantal Java vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Java Developer vacatures voor elk functieniveau

We geven per functieniveau een beter beeld van je taken als Java Developer. Ongeacht je functieniveau, je kunt altijd eenvoudig en snel solliciteren bij Cooder! 

Als Junior Java Developer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van kleine en eenvoudigere opdrachten. Je wordt begeleid door een Senior en leert de fijne kneepjes van het vak. Je taken omvatten, onder andere, het schrijven van code, het uitvoeren van tests en het oplossen van simpele problemen. 

Als Medior Java Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen met Java of met de bijbehorende frameworks. Je voert testen uit en debugt het systeem. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de implementatie van het product. Na implementatie zorg je voor het oplossen van eventuele problemen en verbeteren van het product. Je werkt samen met andere Developers en afdelingen binnen het bedrijf en houdt de nieuwste ontwikkelingen binnen de Java-wereld bij, om deze kennis toe te passen in de ontwikkeling van software.  

Als Senior Java Developer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de moeilijkste opdrachten en taken. Je werkt zelfstandig en hebt de verantwoordelijkheid over het hele ontwikkelingsproces. Je taken omvatten, onder andere, het ontwikkelen van complexe software, het schrijven van efficiënte en maintainable code en het aansturen van een team van Junior Java Developers. Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan bij de grootste klanten van het bedrijf en hebt de vrijheid om je creativiteit te gebruiken. 

Het is belangrijk om te realiseren dat de taken en verantwoordelijkheden kunnen verschillen per bedrijf of afdeling en dat dit slechts een algemene richtlijn is. 

Java Ontwikkelaar vacatures bij jou in de buurt

Bij Cooder hebben we diverse vacatures voor Java Developers. Ons aanbod is zeer breed, zo hebben we vacatures openstaan in de steden Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch en Utrecht. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in de hoofdstad of liever in de regio rondom de Randstad wil werken, Cooder heeft vacatures die aansluiten op jouw wensen en ambities. Waar je ook woont! 

Vind jouw baan als Java Developer bij Cooder en solliciteer direct!

Als je geïnteresseerd bent in één van onze Java programmeur vacatures, dan kun je eenvoudig solliciteren via de website. Wil je contact opnemen? Dat kan via ons contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@cooderjobs.com.

Bij Cooder helpen we kandidaten met het vinden de ideale baan. Onze medewerkers helpen je graag verder met al je vragen en geven je meer informatie over de vacatures waarin je geïnteresseerd bent! 

Veelgestelde vragen

• Salaris Junior Java Developer met 0 tot 2 jaar ervaring: €2.600- €3.200;
• Salaris Medior Java Developer met 2 tot 5 jaar ervaring: €3.200 – €4.000;
• Salaris Senior Java Developer met 5 jaar of meer ervaring: €4.000+.

• Communicatief vaardig
• Sociaal
• Klantgericht/resultaatgericht
• Analytisch
• Conceptueel denken
• Creatief
• Innovatief
• Leervermogen
• Omgaan met details
• Samenwerken
• Zelfsturing

Als Java Developer is het fijn om over deze competenties te beschikken. Dit is echter geen vereiste. Het is belangrijker dat je goed in je vak bent en over de juiste kennis beschikt.

Als Java Developer ontwikkel je software voor verschillende systemen, zoals complexe computersystemen, apps en kleine toepassingen. Je bent verantwoordelijk voor het toepassen van Java op de juiste manier en speelt een belangrijke rol tijdens het gehele ontwikkelingsproces, van ontwikkelen en testen tot implementatie. Ook na implementatie blijf je betrokken bij het verbeteren van het product en het oplossen van problemen, wat samenwerken met andere ontwikkelaars vereist. Hierbij is kennisdeling belangrijk voor het behalen van de beste prestaties. Je taken als developer zullen verschillen per organisatie. Over het algemeen zijn dit de belangrijkste werkzaamheden:
• Websites en applicaties ontwikkelen in Java;
• Verbeteren van webpagina’s en landingspagina’s;
• Optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid;
• Technisch uitwerken van designs;
• Verbinding maken tussen techniek en design.

Je kunt als ontwikkelaar op projectbasis werken bij een consultancy/detacheringsbureau. Ook kun je ervoor kiezen om inhouse aan de slag te gaan bij een organisatie.

Een Java Developer kan worden aangeduid als Java programmeur, Java softwareontwikkelaar, Java engineer, Java software engineer of een Java ontwikkelaar.

Naast Java developer vacatures beschikt Cooder ook over de volgende IT-vacatures:

Business Intelligence vacatures;
Python vacatures;
.NET vacatures;
SAP vacatures;
PHP vacatures;
Frontend vacatures;
IT-Consultant vacatures;
Cloud vacatures.

Java blijft een van de meest gevraagde programmeertalen op de arbeidsmarkt, met een constant groeiende vraag naar ervaren Java-developers. Bedrijven over de hele wereld hebben behoefte aan Java-talent voor het ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen.

Java-developers kunnen hun kennis en vaardigheden verbeteren door voortdurend te leren en zichzelf uit te dagen met nieuwe projecten en technologieën. Ze kunnen deelnemen aan workshops, conferenties en trainingen, en actief deelnemen aan open-sourceprojecten om praktische ervaring op te doen en bij te dragen aan de gemeenschap. Hierdoor kun je als Java Developer meer waarde bieden aan een organisatie en dus ook meer salaris of betere arbeidsvoorwaarden krijgen.

We streven ernaar om binnen één werkdag te reageren.