Bekijk alle Frontend vacatures

Frontend developer vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in Frontend? Bij Cooder vind je een groot aantal Frontend Developer vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Frontend Developer vacatures voor elk functieniveau

We hebben Frontend Developer vacatures voor elk functieniveau. Hieronder vertellen we welke taken er horen per niveau:

Een junior Frontend Developer is net begonnen met het ontwikkelen van de gebruikersinterface van websites of applicaties. Ze zullen veel begeleiding krijgen van medior en senior Frontend Developers om hun vaardigheden te ontwikkelen en te groeien in hun functie. De taken van een junior Frontend Developer zijn onder andere het opstellen van technische specificaties, het ontwerpen van de lay-out, het opstellen van interacties en het opstellen van visuele elementen.

Een medior Frontend Developer heeft al wat meer ervaring en zal doorgaans zelfstandig werken aan projecten, met begeleiding van senior Frontend Developers als dat nodig is. Medior Frontend Developers zullen vaak werken aan meer complexe projecten en ook meer verantwoordelijkheid hebben voor het ontwerpen van de gebruikersinterface.

Een senior Frontend Developer heeft uitgebreide ervaring en vaardigheden in het ontwikkelen van de gebruikersinterface van websites of applicaties. Zij zullen vaak verantwoordelijk zijn voor de architectuur van de gebruikersinterface en kunnen ook junioren en mediors begeleiden in hun werkzaamheden. Senior Frontend Developers zullen vaak werken aan complexe projecten en verantwoordelijk zijn voor het beheren van de technische specificaties en het ontwerpen van de gebruikersinterface.

Frontend Developer vacatures bij jou in de buurt

Cooder heeft een groot aanbod aan IT-vacatures. Hierdoor is er altijd wel een leuke vacature bij jou in de buurt! Momenteel hebben we openstaande vacatures in heel Nederland en België. In het bijzonder hebben we veel openstaande vacatures voor de functie Frontend Developer in de regio's Zuid-Holland (Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Dordrecht), Noord-Holland (Amsterdam en Haarlem) en België (Brussel en Antwerpen). Dus als je op zoek bent naar een baan als Frontend Developer, is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar ons aanbod! 

Vind jouw baan als Frontend Developer via Cooder en solliciteer direct

Als je geïnteresseerd bent in een van onze Frontend Developer vacatures, dan kun je direct solliciteren op je favoriete vacature(s). Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door ons contactformulier in te vullen of door een mail te sturen naar info@cooderjobs.com. 

Bij Cooder helpen we kandidaten bij het vinden van hun ideale baan. Staat deze er voor jou niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Onze Consultants staan nauw in contact met onze partners en bespreken graag de mogelijkheden met je. Zij helpen je graag verder met al je vragen en geven je meer informatie over de vacatures waarin je geïnteresseerd bent!

Veelgestelde vragen

Een frontend developer ontwikkelt de voorkant van een website, webshop, applicatie of programma's. Dit is ook wel het zichtbare gedeelte die je als bezoeker ziet. Hierbij kun je denken aan de lay-out en het ontwerpen van diverse elementen, zoals knoppen, formulieren en menu's. Daarbij is het essentieel dat de voorkant er esthetisch goed uitziet en dat het werkt op zoveel mogelijk apparaten, browsers, besturingssystemen en resoluties.

Het salaris van een Frontend Developer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het bedrijf waar je werkt, vaardigheden, kennis en ervaring. Over het algemeen kun je hier vanuit gaan:

Salaris Junior Frontend Developer met 0 jaar ervaring: €2.200- €3.500;
Salaris Medior Frontend Developer met 2-3 5 jaar ervaring: €3.000 – €5.000;
Salaris Senior Frontend Developer met 5 jaar of meer ervaring: €4.000- €8.000.

• Resultaatgericht;
• Initiatiefrijk;
• Accuraat;
• Leergierig;
• Teamplayer én zelfstandig;
• Doorzettingsvermogen;
• Gedetailleerd;

Dit zijn competenties van Developers in algemeen. Je hoeft niet aan deze lijst te voldoen, zo lang je maar goed in je vakgebied bent.

• Websites en applicaties ontwikkelen in HTML, Javascript en CSS;
• Verbeteren van webpagina's en landingspagina's;
• Optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid;
• Technisch uitwerken van designs;
• Verbinding maken tussen techniek en design;
• Koppeling maken met de backend van een website of applicatie.

Als Developer kun je ervoor kiezen om in-house aan de slag te gaan. Je kunt werken voor commerciële instellingen, non-profit organisaties en overheden. Ook kun je op projectbasis werken bij een consultancy of detacheringsbureau.

Het proces kan per bedrijf verschillen. Over het algemeen ziet het sollicitatiegesprek er als volgt uit:

1. Er is een (digitale) kennismaking. De kandidaat en het bedrijf leren elkaar kennen en er wordt gekeken of er een klik is;
2. Er kan een assessment of een technisch verdiepend gesprek op kantoor plaatsvinden;
3. Er volgt een tweede gesprek. Mocht je een assessment hebben gemaakt, zal er tijdens het gesprek een evaluatie en nabespreking plaatsvinden.
4. Als alles akkoord is bevonden, volgt er een aanbod of een arbeidsvoorwaardengesprek.

Naast Frontend developer vacatures beschikt Cooder ook over de volgende IT-vacatures:

Business Intelligence vacatures;
Java vacatures;
.NET vacatures;
SAP vacatures;
PHP vacatures;
Python vacatures;
IT-Consultant vacatures;
Cloud vacatures.

We streven ernaar om binnen één werkdag te reageren.