Bekijk alle BI vacatures

Business Intelligence (BI) vacatures & jobs

Ben je op zoek BI vacatures? Bij Cooder vind je een groot aantal Business Intelligence vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Business Intelligence vacatures

Een Business Intelligence Specialist, ook wel BI Specialist genoemd, is een professional die verantwoordelijk is voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden data om bedrijfsbeslissingen te ondersteunen. 

Een BI Specialist werkt vaak met verschillende programmeertalen zoals SQL, QLIK en R om gegevens te verzamelen en deze te transformeren in bruikbare inzichten voor het management. Andere synoniemen voor de functie BI Specialist zijn: Data Analyst, Data Scientist, Business Analyst en Analytics Consultant.

Verschillende Business Intelligence vacatures

Binnen Business Intelligence kun je onderscheid maken tussen een Business Intelligence Developer/Engineer (technisch), Business Intelligence Analist (data-analyse) en Business Intelligence Consultant.

Een Business Intelligence Developer/Engineer richt zich voornamelijk op het bouwen en onderhouden van de technische infrastructuur voor BI-oplossingen, zoals datawarehouses en ETL-processen. Deze functie vereist vaak technische kennis van databases, programmeertalen en tools zoals SQL, Python, Power BI en Tableau.

Een Business Intelligence Analist richt zich op het analyseren van data en het ontdekken van trends en inzichten die kunnen bijdragen aan het nemen van betere zakelijke beslissingen. Deze functie vereist vaak vaardigheden in data-analyse, data-visualisatie en kennis van tools zoals Excel, R en Python.

Een Business Intelligence Consultant is een meer algemene functie die zich richt op het adviseren van organisaties over hun BI-strategieën en oplossingen. Deze functie vereist vaak een combinatie van technische en zakelijke vaardigheden, evenals uitstekende communicatievaardigheden om effectief te kunnen communiceren met klanten.

Business Intelligence Specialist vacatures voor elk functieniveau

Bij Cooder hebben we een groot aantal BI-vacatures openstaan. Hieronder hebben we uiteengezet wat er per functieniveau van je wordt verwacht:
Er zijn weinig verschillen in werkzaamheden op basis van je functieniveau. Een belangrijk verschil is de mate van zelfstandigheid. Zo krijgt een junior veel ondersteuning van medior en senior Business Intelligence Developers.

Van een medior Business Intelligence Specialist wordt verwacht dat hij zelfstandig te werk kan gaan. Als medior krijg je nog enigszins begeleiding van een senior. Soms ondersteunen mediors ook juniors.

Als senior Business Intelligence Specialist wordt er vaak van je verwacht dat je juniors en mediors kunt begeleiden. Dit is dus niet altijd het geval. Verder houd je je bezig met de meest complexe vraagstukken.

Business Intelligence Specialist vacatures bij jou in de buurt

Bij Cooder hebben we momenteel veel openstaande Business Intelligence Specialist vacatures in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag. Ook in andere steden en provincies hebben we regelmatig nieuwe vacatures beschikbaar. Waar je ook woont, Cooder heeft een groot netwerk aan Business Intelligence bedrijven door heel Nederland. Hierdoor vind je altijd de leukste vacatures bij jou in de buurt.

Vind jouw baan als Business Intelligence Specialist via Cooder en solliciteer direct!

Ben je op zoek naar een rol als Business Intelligence Specialist in jouw regio? Neem dan snel contact op met Cooder! Met ons grote netwerk van bedrijven hebben we regelmatig interessante vacatures beschikbaar in steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Bij Cooder bieden we niet alleen persoonlijke begeleiding, maar ook goede arbeidsvoorwaarden. Solliciteer vandaag nog en ontdek jouw volgende carrièrestap!

Vul ons contactformulier in, stuur een mailtje naar info@cooderjobs.com of bel naar:

NL: +31 (0)20 262 3250

BE: +32 (0)33 03 78 33. 

Onze Consultants helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

De werkzaamheden van een Business Intelligence Specialist zijn afhankelijk van je functie. De term Business Intelligence Specialist is een overkoepelende term en kun je onderverdelen in Business Intelligence Analist, Business Intelligence Consultant en Business Intelligence Consultant.

We hebben op dit moment veel Business Intelligence vacatures openstaan in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag.

Je kunt eenvoudig solliciteren via de website of ons contactformulier invullen. We zijn telefonisch bereikbaar op 020 226 21 60 of stuur een e-mail naar info@cooderjobs.com.

Het salaris van een BI-specialist is onder andere afhankelijk van je kennis en ervaring, bedrijf waar je werkzaam bent of regio. Hieronder hebben we het salaris per functieniveau uiteengezet:

• Als Junior BI-Specialist kun je een salaris verwachten tussen de 2.000 en 3.500 euro bruto per maand;
• Als Medior BI-Specialist kun je een salaris verwachten tussen de 3.500 en 5.000 euro bruto per maand;
• Als Senior BI-Specialist kun je een salaris verwachten tussen de 4.000 en 8.000 euro bruto per maand.

Als Business Intelligence Specialist kun je op projectbasis werken bij een consultancy of detacheringsbureau. Ook kun je intern werken bij een (commerciële) organisatie of bij overheden. Dit wordt ook wel inhouse genoemd.

Naast Business Intelligence vacatures beschikt Cooder ook over de volgende IT-vacatures:

Python vacatures;
Java vacatures;
.NET vacatures;
SAP vacatures;
PHP vacatures;
Frontend vacatures;
IT-Consultant vacatures;
Cloud vacatures.

Onze Consultants streven ernaar om binnen één werkdag te reageren.