Bekijk alle SAP vacatures

SAP vacatures & jobs

Ben je op zoek naar een job in SAP? Bij Cooder vind je een groot aantal SAP vacatures in Nederland en België. Bekijk het aanbod!

Welke SAP-vacatures zijn er?

SAP-vacatures kunnen onderverdeeld worden in twee hoofdcategorieën: technische SAP-Consultant en functionele SAP-Consultant. Technische SAP-Consultants zijn verantwoordelijk voor het schrijven van code en het ontwikkelen van de software voor het ERP-systeem. Zij zijn gericht op het optimaliseren en inrichten van systemen en zijn vaak bezig met het programmeren van maatwerkoplossingen. Aan de andere kant richten functionele SAP-Consultants zich op het implementeren van systemen. Zij vertalen de behoeften van de organisatie naar de software en geven workshops om de gebruikers de software te leren begrijpen. Voor verschillende SAP-modules hebben we vacatures openstaan. Hieronder vind je een overzicht: 

    SAP Finance and controlling, ook wel SAP Fico genoemd;SAP Supply Chain/logistiek;SAP CRM;SAP Development;SAP Data/BI;SAP Cloud.

Afhankelijk van je kennis, kun je in verschillende rollen werken binnen het SAP-systeem. Dus of je nu een technische of functionele SAP-Consultant bent, er is altijd een geschikte SAP-vacature voor je bij Cooder! 

SAP-Consultant vacatures bij jou in de buurt

Cooder biedt SAP-Consultant vacatures in België, waaronder de populaire steden Antwerpen, Gent en Brussel. Dankzij ons grote netwerk aan SAP-bedrijven zit er altijd een leuke vacature voor jou tussen, dicht bij je woonplaats. Of je nu in een drukke stad of in een rustige provincie woont, er is altijd een SAP-vacature bij Cooder die bij je past! 

Vind jouw baan als SAP-Consultant bij Cooder en solliciteer direct

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als SAP-Consultant? Dan is Cooder perfect om je te helpen! Wij bieden een groot aanbod aan vacatures en hebben een groot netwerk van SAP-bedrijven in heel België en Nederland. Daarnaast kun je snel en eenvoudig contact met ons opnemen via ons contactformulier. Onze Consultant Wouter staat graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van je droombaan. Neem vandaag nog contact met ons op via +31 (0)20 262 3250 voor SAP-vacatures in Nederland. Ben je woonachtig in België? Dan kun je ons telefonisch bereiken op +32 (0)33 03 78 33. Onze werkwijze is snel, transparant en efficiënt, daarom zijn wij ervan overtuigd dat we jou de perfecte baan kunnen bieden. We horen van je! 

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we het salaris van een SAP-consultant per functieniveau uiteengezet:
Een Junior SAP-Consultant verdient tussen de € 2.500, - en € 3.500, - bruto;
Een Medior SAP-Consultant verdient tussen de € 3.500 en € 4.500, - bruto;
Een Senior SAP-Consultant verdient tussen de € 4.500, - tot € 8.000.


• Resultaatgericht;
• Initiatiefrijk;
• Accuraat;
• Leergierig;
• Teamplayer, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag;
• Doorzettingsvermogen;
• Gedetailleerd.
Let op: deze competenties zijn nice-to-haves. Er zijn namelijk veel SAP-Consultants die niet allemaal over deze competenties beschikken. Het belangrijkste is dat hij of zij goed in zijn of haar vakgebied is.

Als SAP-Consultant zijn dit je belangrijkste werkzaamheden:
• Programmeren, ontwikkelen en onderhouden van websites, interfaces, webapplicaties en andere online toepassingen (in een SAP-omgeving);
• Implementeren, testen en verbeteren van SAP-applicaties;
• Ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe technologieën;
• Technische specificaties vertalen in SAP-software.

Je kunt op projectbasis te werk gaan bij een Consultancy- of detacheringsbureau of je kunt ervoor kiezen om In-house aan de slag te gaan bij een organisatie.

We streven ernaar om binnen één werkdag te reageren.

Naast SAP vacatures beschikt Cooder ook over de volgende IT-vacatures:

Business Intelligence vacatures;
Java vacatures;
.NET vacatures;
Python vacatures;
PHP vacatures;
Frontend vacatures;
IT-Consultant vacatures;
Cloud vacatures.

Het sollicitatieproces kan per bedrijf verschillen. Over het algemeen ziet deze er als volgt uit:
• Eerst volgt een (digitale) eerste kennismaking. Hierbij ligt de focus op elkaar leren kennen en wordt er gekeken of er een klik is;
• In sommige gevallen volgt een assessment of er volgt een technisch verdiepend gesprek. Veel bedrijven nodigen de kandidaat dan uit op locatie;
• Mocht er een assessment zijn gemaakt, is het tweede gesprek een evaluatie en nabespreking;
• Als alles goed is bevonden, volgt een aanbieding of soms een arbeidsvoorwaardengesprek.